biografía

Una formació humana i terapèutica

El Budisme, una filosofia de vida

De petita la meva família estava molt familiaritzada amb el budisme. La meva curiositat per la filosofia i les pràctiques d’aquest estil de vida em van fer endinsar en aquest món espiritual que em va permetre descobrir i experimentar la meditació, la consciència, la presència, la respiració conscient, el present, el respecte cap als éssers vius, la connexió amb la naturalesa i la nostra transcendència humana. 

Primers contactes amb el treball terapèutic

Més endavant, en plena adolescència, vaig poder viure l’experiència de passar uns quants estius a “Pirinea”, un espai de pau i campament de fraternitat. Allà vaig descobrir, experimentar i gaudir de la participació en diversos treballs terapèutics com les constel·lacions, la respiració al·lotròpica, meditacions de diferents estils, etc.

Assistint a moltes de les xerrades i conferències que es donaven en aquest espai, també vaig recollir un coneixement i una comprensió de la vida que anava més enllà d’allò que m’explicaven a l’escola. Una saviesa que abastava un món de diverses dimensions i consciències, que contemplava lo espiritual com a forma de vida i entenia l’ésser humà com a mirall del cosmos.

Cercant una educació lliure i orgànica. Treball amb infants i adolescents

Tot i que vaig començar anant-hi des dels 6 anys, un cop fets els 17, vaig entrar a formar part de l’equip de monitors del Cau l’Espolsada de Premià de Dalt, sembla un fet poc significatiu però per a mi va ser l’inici d’una gran transformació personal i el descobriment d’una de les meves grans vocacions i lluites socials: l’educació. Ser monitora m’ha permès desenvolupar i experimentar una mirada cap a l’infant més amplia, amorosa, comprensiva, sistemàtica, reflexiva i integrativa. Des d’aleshores i fins al dia d’avui he estat involucrada amb infants i joves, ja sigui fent classes particulars, casals d’estiu, extraescolars de dansa, teatre… continuant creixent, aprenent, descobrint i reinventant l’enfocament terapèutic en aquest àmbit.

La música, una via d’expressió i creixement personal

Des de ben petita els meus pares em van apuntar a l’extraescolar de música.

Començant amb el piano, més endavant continuant amb el baix elèctric i finalment atrevint-me amb el cant modern, la música ha estat un dels meus gran pilars i motivacions a la meva vida fins a dia d’avui.

Descobrir la veu com a via d’expressió ha estat per a mi un dels majors reptes i a la vegada una de les meves grans pors que a mida d’anant-les explorant i superant han fet del cant una eina terapèutica de transformació que continuo caminant i investigant.

Treball amb lo femení. Ser dona

A l’edat adulta, vaig fer una important iniciació al treball femení i al compromís amb mi mateixa com a dona. A tarvés de la meva mare vaig entrar a formar part de la sororitat de “La Arboleda de las hijas de Gaia” em va obrir les portes a aprofundir-me i descobrir-me com a dona conscienciant la meva feminitat sagrada. A arrel d’aquest procés també vaig començar a treballar l’empoderament femení a través del treball corporal i menstrual. També vaig començar a prendre consciència del meu cos, els cicles de la lluna, els cicles de la terra i els cicles de la mateixa menstruació.

Consciència del cos i l’aliment

Amb 20 anys, vaig anar a viure una llarga temporada a França, a “Cuisine et Santé”, un espai on vaig descobrir l’alimentació Macrobiòtica i el poder sanador d’aquesta. Allà vaig prendre consciència de la importància de l’alimentació i el seu poder terapèutic. També vaig impregnar-me dels savis coneixements de la filosofia oriental basats en el Tao i les forces universals Yin i Yang.

Quan vaig tornar a Barcelona, vaig iniciar dues formacions que han estat claus en el meu creixement personal i procés terapèutic: la formació en Teràpia Gestalt, i la formació en el Mètode AfroYin. 

Formació en Teràpia Gestalt

Vaig tirar-me de cap a la formació en Teràpia Gestalt sense saber pràcticament què era, i no hauria pogut imaginar el canvi que ha suposat en la meva vida aquest viatge de quatre anys.

La Teràpia Gestalt m’ha ajudat a treure’m una vena que m’impedia mirar al mirall tal com sóc i reconèixer la meva pròpia veritat per agafar les rendes de la vida que vull viure. La Gestalt ha posat llum als racons foscos que havien quedat ocults i que eren causa de la meva manera de fer i de pensar. Trencant amb els rols del que se suposa que he de fer i del que se suposa que he de ser, i a través del camí de l’amor cap a una mateixa i la comprensió de l’entorn on m’ha tocat viure, fet que ha permès sanar les relacions que han causat les ferides més profundes, agraint la seva causa de ser, especialment amb la mare, el pare, la parella, les exparelles…

La sensació de veure per primera vegada quelcom que ha estat sempre allà, acceptar-ho i tenir el poder de canviar-ho, si convé, és quelcom que jo no puc explicar en paraules, és una cosa que es viu, se sent, s’experimenta i em fa ser més conscient i responsable de qui sóc. També em fa sentir més lliure i més present, amb més harmonia i amor. La sensació de tenir el poder d’escollir estar on vull estar, de ser qui vull ser i viure la vida que vull viure.

Ara, com a terapeuta Gestalt, tinc l’oportunitat de facilitar aquest camí, el camí de l’autoconeixement, i acompanyar a hom que necessiti passar per un procés d’acceptació, comprensió i sanació. Em sento afortunada d’haver escollit aquesta via i de saber que encara també em queda molt per viure en el meu propi procés.

Teràpia Gestalt

Formació en el Mètode AfroYin

A través de la formació en el Mètode AfroYin vaig reconciliar-me amb el meu cos, vaig viure un procés que ha sigut gairebé com tornar a néixer i tornar a aprendre a fer els primers passos. La dansa i el llenguatge del moviment m’han ensenyat a sentir i escoltar el meu cos, a reconèixer la meva força i la meva bellesa, així com la meva vulnerabilitat i la meva tendresa. M’han ensenyat també a escoltar la saviesa del cor i a reconèixer a la meva mare i al meu pare interns, terra i cel.

El Mètode AfroYin m’ha ajudat a identificar la meva ombra i la meva llum, i a agafar la responsabilitat de l’elecció de SER. Connectant amb l’alegria de viure, els tambors de la terra i el ritme de la música africana tot celebrant el SI a la vida, el Si al SER.

Ara, com a professora del Mètode Afroyin, tinc l’oportunitat de poder facilitar un espai a hom que vulgui viure l’experiència d’aquest viatge. Un espai on trobar-se, connectar-se amb el cos i celebrar-se.

Métode AfroYin

Hi estàs interessat/da?